Новоизбарният кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов награди финалистите Турнира на талантите

19:27, 02 ное 15 / Спорт 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният кмет на община Омуртаг, инж. Ешреф Ешрефов, който предстои официално да встъпи в длъжност на 9 ноември, награди финалистите в организирания от Волейболен клуб „Омуртаг“, „Турнир на талантите“.

Надпреварата, която се проведе днес и бе под патронажа на вицепрезидента на Българската федерация по волейбол и бивш национал Любомир Ганев. Турнирът се организира се за втори пореден сезон в Омуртаг.

В състезанието участваха момчета и момичета, родени след 1-ви януари 2003 година. Целта на проведения турнир е популяризиране на най-успешния колективен български спорт сред подрастващите и повишаване на мотивацията на децата за водене на ефективен тренировъчен процес.

Инж.Ешрефов, след като лично наблюдава финалните игри при подрастващите в спортната зала на I-во НУ „Христо Смирненски“ в града, имаше удоволствието, заедно с главен експерт Николай Стоянов от Министерството на младежта и спорта, да връчат наградите и грамотите на отборите. По време на церемонията по награждаването, кметът приветства организаторите за голямото спортно събитие, на което общината е домакин за втора поредна година. На всички участници и победители пожела многобройни бъдещи, още по-високи спортни постижения, награди и титли. При момичетата след надиграването между отборите на ВК „Омуртаг“ и ВК „Бултекс“- Варна, първи се класира тимът на Варна, а при момчетата след спорна игра между ВК „Омуртаг“ и ВК „Хан Аспарух“-Исперих победи отборът на Исперих.

В турнира днес участваха общо единадесет отбора.  При момчетата това бяха домакините от ВК „Омуртаг“ – А, ВК „ Омургаг“ – Б, ВК „Хан Аспарух“-Исперих, ВК „Калбо“- Шумен, „Черноломец“-Попово, ВК „Верея”- Стара Загора, ВК „Родина“ - Суворово. При момичетата играха ВК „Омуртаг“, ВК “Лудогорец“ - Разград, ВК „Бултекс“-Варна и ВК „Хан Аспарух“-Исперих.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама