„Лудогорец” записа загуба от „Локомотив” в Пловдив

19:42, 02 ное 15 / Спорт 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Локомотив" (Пловдив) нанесе поредна загуба на шампиона "Лудогорец", след като победи с 2:0 на "Лаута".

Головете за успеха вкараха Димо Бакалов в 65-ата и Емил Гъргоров в 88-ата минута.

Най-доволни от това са в щаба на "Левски", който вече е едноличен лидер с преднина от четири точки пред разградчани и "Литекс". По-рано през тази седмица "орлите" отпаднаха и за Купата на България от друг "Локомотив" - от Горна Оряховица.

"Смърфвете" пък продължават възхода си и вече са на шест точки от зоната на изпадащите. Лошата новина за тях е, че лидерът и голмайстор на тима Мартин Камбуров получи петия си жълт картон и ще трябва да изтърпи наказание от един мач - гостуването на "Левски".

Футболистите на „Лудогорец” започнаха обещаващо мача, като имаха доста явно подчертано преимущество в първите двадесетина минути. „Локомотив” трудно намираше начин да напусне собствената си половина, а в 7-ата минута само навременната намеса на Крум Стоянов предотврати и по-сериозни последствия. Тогава шампионите разиграха продължително пред дъгата, а Марселиньо с пас по тревата изведе Анисе в наказателното поле. Бившият играч на „Ботев” Пловдив шутира по диагонала от 7-8 метра, а бранителят на „смърфовете“ със самоотвержен шпагат блокира изстрела.

 

Разградчани обаче не стигнаха до друга добра ситуация и това вкара нервност в техните действия. Раздразнителност показаха и феновете на „Локомотив”, които реагираха бурно срещу съдията Ивайло Стоянов заради няколко ситуации, в които очакваха фаулове за своя тим, но реферът не спря играта.

Напрежението нарастваше осезаемо минута след минута и в 24-ата Крум Стоянов направи груб фаул срещу Анисе отляво на наказателното си поле. Оттам Кешеру не се посвени да стреля, а вратарят Ел Каруби не трябваше да помръдва, за да избие.

Далеч повече нерви предизвика ситуацията в 39-ата минута, когато Крум Стоянов задържа с ръка Джонатан Кафу пред наказателното поле, а отсъденият фаул разгневи играчите на „Локомотив”. Седем-осем от тях тръгнаха да искат обяснение от Ивайло Стоянов, тъй като задържането наистина бе факт, но пък Кафу отдавна бе изпреварен за топката от Тунчев. Всичко завърши с жълт картон за Камбуров, заради който таранът ще пропусне гостуването на „Герена“ срещу „Левски”. Изпълнението на прекия свободен удар за малко да доведе до откриване на резултата, тъй като шутът на Кешеру облиза мрежата по цялата дължина на външната й част.

На почивката „черно-белите“ показаха ясно какви са намеренията им и Зоран Балдовалиев замени младия Велковски. „Лудогорец” отново опита ранен натиск като в началото на мача, но този път не сполучи с този подход и започна да показва пробойни в отбраната си. В 54-ата минута Йордан Минев подходи наивно към наглед балонно центриране на Пламен Крумов, дошло от далечния фланг. Минев остави топката да го прехвърли, а зад гърба му Димо Бакалов нанесе силен удар с глава от остър ъгъл, което подпомогна спасяването на Борян.

„Лудогорец” нов шанс в 64-ата минута, когато Натанаел с няколко финта свали Пламен Крумов на тревата отляво, а после центрира за резервата Лукоки при далечната греда. Холандецът бе непокрит и стреля с глава, но малко над гредата.

В следващата атака „Локомотив” откри. Зоран Балдовалиев получи топката на скорост в наказателното поле и с рязко спиране литна защитника до себе си. Нападателят обаче се забави с отправянето на удар и шутът му бе блокиран. Топката отиде право у Димо Бакалов, който малко пред границата на наказателното поле я посрещна със зрелищна тупалка, за да я закичи в близкия ъгъл за 1:0.

„Лудогрец” тръгна на щурм за изравнителен гол и в 70-ата не бяха далеч от намирането му. Лукоки намери Кафу с хубаво подаване в наказателното поле, ала ударът на бразилеца бе блокиран от защитник в черно и бяло.

В заключителните минути шампионите стигнаха до две много чисти ситуации, които също не успяха да реализират. Първо в 83-ата минута резервата Андрей Препелица с глава от близко разстояние не можа да улучи вратата, а три по-късно Моци от сходна ситуация и след центриране на Натанаел се пребори с Крум Стоянов и с глава стреля под гредата. Ясеин Ел Каруби обаче внимаваше и с една ръка изби в корнер.

Съвсем скоро настъпи и развръзката в мача, след като в 88-ата минута Емил Гъргоров оформи крайния резултат. Йоан Ласиман показа добра техника и задържа топката отляво в наказателното поле, за да пусне чудесен успореден пас по тревата към нисичкият халф. Бадема от движение стреля наглед дори слабо, но много, много прецизно в долния десен ъгъл, а топката дори срещна гредата, преди да влезе във вратата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама