Сайтът „Биволъ“ и „Господари на ефира“ сред номинираните за „Човек на годината“ 2015

20:50, 02 ное 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 50 активни граждани, юристи, журналисти, психолози, природозащитници и неправителствени организации са номинирани за тазгодишния приз „Човек на годината“. Гласуването за наградите на Българския хелзински комитет (БХК) за принос към правата на човека и правозащитността е отворено на сайта на организацията до 30 ноември.

Всеки може да гласува за неограничен брой номинирани, но само веднъж за дадена личност или организация, след като се регистрира на сайта или чрез своя профил във Фейсбук, обясняват от БХК.

Носителят на „Човек на годината“ 2015 и двамата му подгласници ще бъдат избрани от 20-членно жури. Победителите, които са определени от публиката и тези от журито, ще бъдат оповестени на церемонията по връчването на приза на Международния ден на правата на човека, 10 декември.

Чрез платформата „Човек на годината“ всеки номиниран може да посочи начини за подкрепа на каузата и работата си. Желаещите да ги подкрепят, могат да го направят преди официалното награждаване, споделят от БХК.

След като номинациите бяха отворени от 1 до 31 октомври, екипът на „Човек на годината“ е допуснал тези, чиято дейност е насочена към защита на основните човешки права, както и защитата на други ценности, сравними с правата на човека, например защита правата на животните и опазване на природата.

От БХК припомнят, че наградите са морални и нямат финансово изражение, а целта им e символично признание. Този, който спечели приза, ще получи статуетка и грамота, а останалите наградени – плакет и грамота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама