Плавнотo понижение на речните нива ще се задържи

06:54, 04 ное 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До четвъртък на територията на страната не се очакват валежи. Водните нива на реките в по- голямата част от страната се понижават или са без промяна. Отчетени са повишения на отделни измервателни станции. Протичащите водни количества в по-голяма част от страната са около праговете за ниски и средни води.

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и утре се очаква водните нива на наблюдаваните реки да продължат плавно да се понижават.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира водни количества за 4 и 5  около и под средномногогодишната стойност и под прага за внимание. Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира в долното течение на реката на 4, 5 и 6 ноември водните количества да са под средномногогодишната стойност. Нивата ще продължат да се понижават.

Нивото на река Дунав в по-голямата част на българския участъкпродължава да се понижава. Прогнозата за 5 ноеври при Русе е за спадане с 35 cm, очаквано ниво 197 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама