Откриват културно-информационен център на Старозагорската опера

07:04, 04 ное 15 / Култура 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културно-информационен център, който ще популяризира Старозагорската опера в национален и международен мащаб ще бъде открит в Стара Загора.

За това се договориха вчера областният управител инж. Георги Ранов и директорът на Държавна опера Стара Загора Огнян Драганов. Те подписаха споразумение за сътрудничество.

Целта на двете институции е чрез съвместни действия да се насърчава развитието на културата на областно и национално ниво, да се повишава общественият интерес към оперното изкуство и интересът на бизнеса, който да му оказва подкрепа, да се търсят начини за създаване на подходящи условия за осъществяване на дейността на творческия екип.

Първата реална стъпка от споразумението е предоставянето от страна на Областна администрация на помещение за безвъзмездно ползване на Държавната опера. Помещението се намира в сградата на Областна администрация и е публична държавна собственост. То ще се превърне в културно-информационен център, който ще популяризира старозагорската опера в национален и международен мащаб.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама