Още четирима кандидати за кметове в област Разград оспорват изборните резултати

07:30, 04 ное 15 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още четирима кандидати за кметове в Разградска област са подали жалби в Административния съд срещу решения на Общинските избирателни комисии, съобщават от съда.

Жалба с искане за касиране резултатите от вота е внесена от кандидата за кмет Исмаил Касабов от Реформаторския блок. Той оспорва решението на ОИК за обявяване на Даут Аляовлу от ДПС за кмет на общината. Касабов е депозирал в съда и жалба против решение на комисията за обявяване на резултатите от гласуване за общински съветници в Цар Калоян. 

Делата по тези жалби са насрочени за 6 ноември.

В съда е образувано и административно дело по жалба на Цветомир Стоянов, кандидат за кмет на Балкански, издигнат от НФСБ против решение на ОИК-Разград с което е обявен Тошко Илиев за избран кмет на селото.

Хасан Мюмюн, кандидат за кмет на Белинци, издигнат от „Обединена България” е подал жалба срещу решение на ОИК-Исперих, с което е обявила за избран за кмет на селото Севгин Сюлейман от ДПС.

В съда е постъпила жалба против решение на ОИК-Исперих, за обявяване Мустафа Зекерие от ДПС за избран кмет на кметство Делчево. Жалбата е депозирана от Бедри Азис, кандидат за кмет на населеното място от „Обединена България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама