Модернизираха кухненското оборудване на Домашния социален патронаж във В. Търново

07:45, 04 ное 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Велико Търново приключи дейностите по Проект „Модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж – Велико Търново” по Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика, съобщиха от Общината.

С изпълнението на проектните дейности е подменено част от наличното кухненско оборудване в базата на Домашен социален патронаж – Велико Търново в град Дебелец с ново, което отговаря на всички европейски хигиенни норми за хранене на възрастни хора и деца с увреждания.

Модернизирането на кухненското оборудване и обзавеждане ще подпомогне осигуряването на качествена грижа в домашна среда, чрез предоставяне на разнообразна и здравословна храна на хората в неравностойно положение, които се нуждаят от адекватни услуги за социално включване.

Реализирането на проектните дейности спомогна и за осъществяване на нова социална услуга в общността –  „Обществена трапезария”, която от месец октомври 2015 г. се реализира на територията на Община Велико Търново, чрез Домашен социален патронаж – Велико Търново, база град Дебелец и се финансира от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

Проектът е на обща стойност 21 336,98 лв., като 19 203,28 лв. се осигуряват от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика, а 2 133,70 лв. е размерът на съфинансирането от бюджета на Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама