Служителите в Сливенския затвор подкрепят протеста на колегите си от МВР

07:54, 04 ное 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работещите в Затвора в Сливен подкрепят изцяло и ще се включат в протеста на служителите на МВР, съобщи Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите в затворите в България. Пред „Фокус” той добави, че ще се включат активно в протестните действия, като се предвижда и излизане пред местата за лишаване от свобода, но в момента все още се водят преговори за това кога и как ще протекат протестните действия.

Михайлов поясни, че основното искане е отказ на финансовият министър от предлаганите промени, които касаят бюджет 2016 и респективно силовите ведомства, както и засягането на социални права на служителите. Цветан Михайлов каза, че текучеството на служители от местата за лишаване на свобода след промените в кодекса за социално осигуряване е нараснал. Броят на напусналите системата се е увеличил и в момента се работи при критичен минимум на надзорно охранителен състав. В последните месеци отново има напуснали служители. Според него ако предложението се приеме с министъра на правосъдието няма да си говорят за решаване на проблема, а как ще оцелява системата.

Синдикатите обмислят общонационален протест на 8 ноември.

Същевременно представители на синдикалните организации в МВР обявиха, че 20 хил. полицаи ще излязат на протест днес в 18,00 ч.и ще блокират републикански пътища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама