Вход свободен за Международния конкурс за цигулари във Варна

07:55, 04 ное 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва първото издание на "Международен конкурс за цигулари Варна". За всички ценители на цигулковото изкуство ще бъде осигурен свободен достъп.

В първите два конкурсни дни – 4-ти и 5-ти ноември,  от 13:30часа в Градската художествена галерия всички виртуози-солисти ще се представят с три изпълнения: едно произведение за соло цигулка от Бах; един от капризите за соло цигулка на Паганини; по избор Моцарт, Бетовен или Шуберт - Полонез в си бемол мажор.

На 6-ти ноември от 9:30 до 19:00часа, достигналите до втори тур ще се конкурират отново с изпълнения по предварително заложената програма: соната за цигулка и пиано от Бетовен, Моцарт или Брамс по избор; една виртуозна пиеса от Паганини, Виенявски, Изаи, Сарасате, Равел, Сен-Санс; задължително за всеки – съвременна българска пиеса за цигулка.

Най-бляскавите виртуози ще бъдат допуснати до полуфинал, като тримата спечелили ще бъдат на открит публичен галаконцерт - на 7-ми вечерта на сцената на Варненска опера, заедно с Варненски камерен оркестър и диригент Ганчо Ганчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама