Неврокопчанин стана най-силният мъж на Америка за втори път

08:10, 04 ное 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неврокопчанинът Димитър Саватинов стана най-силният мъж на Америка за втори пореден път. Надпреварата между най-силните мъже на САЩ тази година се проведе в Атланта, щата Джорджия. Саватинов доби право на участие в състезанието след като миналата година показа отлична физическа форма и успя да победи.

Тази година участниците в състезанието мериха сили не в 6, а в 5 дисциплини, но изпитанията в тях бяха бяха много по-сериозни. Българинът показа отлични резултати и така получи правото да бъде провъзгласен за най-силния мъж в Щатите.

Той печели приза за втора поредна година. През 2014 постигна Американски рекорд в дисциплината „Long press” с постижение от 210 кг, В състезанието тази година, той отново подобри рекорд, но този път в дисциплината Stone Atlas. По време на нея участниците трябва да прехвърлят камък с тегло от 190 кг. над преграда, която е висока около 142 см и това трябва да се случи в няколко серии. Важните показатели са колко пъти в една от тях е бил прехвърлен камъкът над преградата и за колко време е направено това. Саватинов успя да слезе под 35 сек за 4 повторения. Именно в тази последна дисциплина той успя да вземе много сериозна преднина пред своя основен конкурент Роберт Оберст. Преди това, при предпоследната дисциплина, Димитър Саватинов успя да вдигне 420 кг., което е с 12 повече от неговия конкурент.

Новината много бързо стигна до хилядите близки и приятели на Митко, които отправиха своите поздрави и пожелания към него. Миналата година той спечели и приза "Спортист на годината" на Община Гоце Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама