Радан Кънев: Лош сигнал е, ако протест преобърне политическо решение

08:11, 04 ное 15 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Би било много лош сигнал, ако един незаконен протест преобърне политическо решение”, каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в ефира на бТВ по повод днешното заседание на Министерски съвет и вчерашния полицейски протест.

Според него орязването на социалните помощи при пенсиониране на служителите на МВР е обявено след местните избори, защото полицаите са били нужни за опазване на реда по време на предизборната кампания.

По темата със спечеленото кметско място в Плевен от реформаторите, Кънев категорично отрече то да е подарък от ГЕРБ. Той допълни, че изборите са минали и внасянето на напрежение в коалицията е излишно.

„В тези избори бяхме много силни конкуренти, не сме се съмнявали, че ГЕРБ е силна партия и ще спечели, но доказахме, че и ние се развиваме”, каза Кънев. Той допълни, че е бил много пъти в Плевен и видял „всичко друго, но не и уреден мач”.

 „ГЕРБ са нервни, защото сме много силен партньор, но и много силна алтернатива”, каза той и отбеляза, че 10% от общинските съветници в страната са от Реформаторския блок.

По неговите думи реформаторите са спечелили кандидатите, които са били най-остри срещу статуквото. Кънев се похвали, че спечелените областни центрове са 4 – Добрич, Плевен, Кюстендил и Монтана. Той каза, че скучното в тези избори е липсата на разговор какво ще се случи след тях.

„ Имаше борба от всички страни в изборната кампания. За хората остава един огромен въпрос за какво е всичко това”, каза Кънев и отбеляза, че въпросът не е кой държи властта, а за какво служи тази власт. Според него мнозинството трябва да се използва за по-добро управление.

Кънев смята, че реформите трябва да бъдат ускорени и да дават решения, а не „да лапаме от властта”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама