Намаляват молбите за помощи за отопление в Старозагорско

08:39, 04 ное 15 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С над 7% са намалели подадените молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление в област Стара Загора през този отоплителен сезон, сочат справките на Регионалната дирекция социално подпомагане.

Общо 8 025 са подадените молби, а броят на издадените заповеди за отпускане на целева помощ за отопление са 6 238. Отказано е по 586 случая, в процес на обработка са още 1 201 молби. В сравнение със същия период на миналия отоплителен сезон, приетите молби са с 586 по-малко. Според специалистите това се лекото нарастване на доходите и минаване над прага на изисквания размер.

От Социалната служба припомнят, че право на целева помощ за отопление имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молбата-декларация е по-нисък или равен от диференциран минимален доход за отопление.

Целевата помощ за отопление се отпуска за период от 5 месеца. Месечният размер на помощта е 72.20 лв., а общият размер е 361.00 лв. Крайният срок за подаване на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление изтече в края на октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама