Гимназията по туризъм в Добрич ще ползва базата на Института за кулинарни изкуства

08:46, 04 ное 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Споразумение между Висшето училище по мениджмънт – Варна и Професионалната гимназия по туризъм «П. К. Яворов» в Добрич подписаха споразумение, което ще позволи настоящи и завършили възпитаници на гимназията в Добрич да стажуват и се обучават, заедно със студенти и инструктури в института за кулинарни изкуства към висшето училище във Варна.

Група от преподаватели по професионална подготовка, заедно с директора на гимназията – инж. Нели Апостолова, посетиха новите тренировъчни съоражения за студенти по специалност «Гастрономия и кулинарни изкуства» към ВУМ. Преподавателите разгледаха обновената сграда на висшето училище във Варна и имаха възможност да наблюдават демонстрация на съвременни кулинарни техники, както и да се запознаят с най-новите тенденции в областта на кулинарните изкуства.

Студентите по гастрономия, начело с шеф Крис Жишк – програмен директор на специолността, предложиха на преподавателите от гимназията меню със сезонни продукти от органичната градина на института, които бяха приготвени, следвайки концепцията на устойчивото готвене.  Гостите се запознаха и с оборудването, с което студентите работят. Това СА единствените в Източна Европа швейцарски индукционни системи за топлинна обработка, с каквито разполагат само най-реномираните ресторанти в света.

Учителите по професионална подготовка в ПГТ видяха още специално оборудваната лабораторията за молекулиярна кухня и анализ на сетивата, която също е уникална по рода си за тази част на Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама