Гимназията по туризъм в Добрич ще ползва базата на Института за кулинарни изкуства
08:46, 04 ное 15
25
305
Шрифт:
Група от преподаватели по професионална подготовка, заедно с директора на гимназията – инж. Нели Апостолова, посетиха новите тренировъчни съоражения за студенти по специалност «Гастрономия и кулинарни изкуства» към ВУМ. Преподавателите разгледаха обновената сграда на висшето училище във Варна и имаха възможност да наблюдават демонстрация на съвременни кулинарни техники, както и да се запознаят с най-новите тенденции в областта на кулинарните изкуства.
Студентите по гастрономия, начело с шеф Крис Жишк – програмен директор на специолността, предложиха на преподавателите от гимназията меню със сезонни продукти от органичната градина на института, които бяха приготвени, следвайки концепцията на устойчивото готвене. Гостите се запознаха и с оборудването, с което студентите работят. Това СА единствените в Източна Европа швейцарски индукционни системи за топлинна обработка, с каквито разполагат само най-реномираните ресторанти в света.
Учителите по професионална подготовка в ПГТ видяха още специално оборудваната лабораторията за молекулиярна кухня и анализ на сетивата, която също е уникална по рода си за тази част на Европа.
Добави коментар