Повдигнаха обвинения на Янко от Ново село, виновен за смъртоносно меле на пътя край Пловдив

09:58, 04 ное 15 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Внесен е обвинителният акт срещу 35-годишния Янко Борисов от Ново село, причинил катастрофа, довела до смъртта на двама мъже, съобщиха от Окръжна прокуратура в Пловдив. Обвиняемият е неправоспособен водач, не притежава свидетелство за управление на МПС и след извършване на деянието е избягал от мястото на инцидента, поясниха магистратите.

По делото са призовани 14 свидетели, извършени са множество експертизи. В момента Борисов е с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Той обаче не се признава за виновен. Предстои Окръжен съд - Пловдив, да определи дата за първото заседание на съдебния процес.    

Припомняме, че смъртоносният инцидент стана на 22 август тази година на път I-8 край Садово.

От Прокуратурата разказват, че Янко Борисов не се е съобразил с конкретната пътна ситуация, с атмосферните условия, с характера и интензивността на движението, с условията на видимост и не е направил дори опит да намали скоростта и да спре, за да избегне възникналата опасност от удар с движещия се пред него лек автомобил, марка "Фолксваген Голф" и така е причинил смъртта на двама мъже от София, както и средна телесна повреда на 46-годишна турска гражданка.

След инцидента пък Борисов избягал, скрил автомобила в храсти край пътя. Прибрал се в дома на свой близък в село Ново село, на който обяснил, че е ударил автомобила и му поръчал да отиде да го прибере. При извършения обход на пътя, лекият автомобил на Янко Борисов,  бил открит от полицията. Обвиняемият се явил пред органите на МВР на 23 август 2015 г.  и е задържан.

Според автотехническата експертиза основна причина за катастрофата е, че обвиняемият Борисов не реагирал своевременно на опасността от удар на движещия се пред него лек автомобил "Фолксваген Голф", не е осигурил безопасна дистанция между двата автомобила, движел се е с несъобразена  и превишаваща разрешената максимална скорост на движение в този пътен участък.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама