Започват първите заседания на новите общински съвети в Русенско

10:49, 04 ное 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, свиква на първо заседание новоизбраните общински съвети в региона както следва: Общински съвет Сливо поле днес, 4 ноември. Общински съвет Ценово утре, 5 ноември, от 09:00 часа. Общински съвет Бяла също утре, 5 ноември, от 11:00 часа. Общински съвет Две могили на 6 ноември от 09:00 часа. 

Общински съвет Борово на 6 ноември от 11:00 часа, съобщават още от Областна администрация Русе. Общински съвет Русе на 9 ноември от 10:00 часа. Заседанието ще се проведе в Пленарна зала. Дневен ред на заседанието: Откриване и приветствие от Областния управител към новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства.

Информация от Председателя на общинската избирателна комисия за резултатите от избора на общински съветници, кмет на община и кметове на кметства. Полагане от общинските съветници на предвидената в чл.32, ал.1 от ЗМСМА клетва устно, което се удостоверява с подписването на клетвена декларация. Полагане от кмета на общината и кметовете на кметства предвидената в чл. 38, ал. 4, вр с чл. 32, ал. 1 от ЗМСМА клетва устно, което се удостоверява с подписването на клетвена декларация.

Откриване на заседанието, което се ръководи от най-възрастния общински съветник. Изявления от представените в общинския съвет партии и коалиции и приветствия от официални лица. Приемане на процедурни правила за избиране на председател на общинския съвет с тайно гласуване. 

Провеждане на избор за председател на общинския съвет. Избор на временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. 

Общински съвет Ветово на 9 ноември от 13:00 часа. Общински съвет Иваново на 9 ноември от 13:00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама