Украинският посланик идва за откриването на паметния знак на таврийските българи в Добрич

11:29, 04 ное 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мемориалният знак „В памет на таврийските българи“ ще бъде открит утре от 12 часа пред сградата на Община Добричка срещу барелефа на цар Борис III.

Изграждането му е гражданска инициатива с основна задача – почитане паметта на нашите сънародници – таврийските българи.

Домакин на събитието е Община град Добрич, организатори – Инициативен комитет за построяване на мемориалния знак „В памет на таврийските българи“ и Общобългарски съюз „Истина“.

На тържеството се очаква да присъстват посланикът на Украйна Микола Балтаджи,  дипломатът Иван Станчов, Дянко Марков, както и потомци на таврийските българи.

От 14 ч. в Голямата заседателна зала на Община град Добрич ще бъде прожектиран документалният филм на Васил Барков „Един изстрел“, посветен на таврийския писател и общественик Мишо Хаджийски, повел около 2000 наши сънародници от Таврия /Украйна/ към България в разгара на Втората световна война.

Организаторите на събитието канят гражданите на Добрич, присъствайки на събитието, да отдадат почит към паметта на нашите сънародници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама