Кандидати за съветници от РБ оспорват изборните резултати в Шумен

11:33, 04 ное 15 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама кандидати за съветници от Реформаторския блок обжалват в съда изборните резултати в Шумен.

Димитър Серафимов и Росен Станчев вчера са подали жалба в Шуменския административен съд срещу решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) от 26 октомври.

В жалбата си Серафимов твърди, че данните в обжалваното решение биха могли да отразяват неверни резултати, поради груби нарушения при преброяването на бюлетините в секционните избирателни комисии в общината и неосъществяване на пряк контрол върху дейността на СИК от страна на ОИК, при което може да не са определени правилно избраните 41 общински съветници.

В подкрепа на твърденията си жалбоподателят сочи, че е възможно голям брой действителни бюлетини, подадени за преференциален вот за общински съветници, да са били неправилно преброени и отразени от секционните избирателни комисии като недействителни, което от своя страна предопределя друг изборен резултат, при което протоколът на ОИК се явява с невярно съдържание.

По тези съображения се отправя искане да се разпореди извършване на повторно преброяване на преференциалните бюлетини за всички секционни избирателни комисии на територията на община Шумен, като бъде отразен коректно вотът на избирателите.

По повод депозираната жалба е образувано административно дело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама