Нова зона за игри грейна в парка на Минералните бани (снимки)

11:37, 04 ное 15 / Любопитно 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парк "Минералните бани", който се намира близо до археологическия комплекс Акве Калиде, се сдоби с нова детска площадка, съобщиха от Общината. Тя включва и прекрасна зона за игри, като ще се ползва най-вече от децата в близките квартали Банево и Ветрен.

В новата зона има обособен въжен комплекс с две съоръжения за катерене -"Пирамида" и "Октопод". Там има специални люлки, подходящи за използване от деца с физически увреждания. Съоръженията са с доказано качество и издръжливост, отговарящи на всички изисквания за безопасност и европейски стандарти. На места е положена настилка от пясък, която е с много добри ударопоглъщащи свойства и се вписва хармонично в природната среда. Игровата площадка се допълва от обикновени люлки, клатушки и комбинирани съоръжения. Доставени са нови кошчета, пейки, тенис маси, чрез които се обособяват допълнителни пикник зони и кътове за отдих.

Детският кът е етап от цялостното благоустрояване на археологическия комплекс с древните терми и реставрираната Сюлейманова баня. Освен разглеждането на старините, сега туристите ще могат да остават повече време в района, където децата им да поиграят в интересна паркова среда сред природата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама