Съдят бургаски автокрадец, задигал коли край София и Пловдив

11:49, 04 ное 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив е внесла в съда обвинителен акт срещу 21-годишния бургазлия Анатолий Н. за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с намерението да го ползва и за кражба. Двете деяния са извършени в условията на повторност, съобщиха от Прокуратурата.

Обвиняемият вече е осъждан няколко пъти, като сред съдебните актове има влезли в сила за кражба на автомобили.

Анатолий Н. е предаден на съд за това, че на 9 април 2015 г. на главен път I-6 в землището на гр. Пирдоп, обл. София, отмъкнал лек автомобил „Сузуки Витара“ от владение на 44-годишната му собственичка, без нейно съгласие и с намерение да го ползва. На същата дата той зарязал колата отключена в района между гара Калояново и разклона за с. Царимир, обл. Пловдив.

Анатолий Н. е предаден на съд и за това, че след като изоставил сузукито, той откраднал друг автомобил – „Фолксваген Пасат“, на стойност 5740 лева, от владението на 56-годишния му собственик. Впоследствие той го оставил и него отключен и без надзор на платното на ул. „Васил Левски“ в Пловдив.

Как са се случили двете кражби.

На 9 април 2015 г. 44-годишната собственичка на лек автомобил „Сузуки Витара“ го управлявала по пътя край гр. Пирдоп. На главния изход на града тя спряла до пункт за изкупуване на вторични суровини. Оставила автомобила с ключове в патронника за запалване. Със спътника й влезли в пункта за изкупуване на отпадъци. Наблизо бил Анатолий Н., който, като видял отключения автомобил, решил да го отнеме, качил се в него, запалил го и потеглил по магистралата в посока към Бургас.

Същия ден около 17,30 часа по главен път I-64 се движел лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 56-годишиния му собственик. Той спрял на банкета до пътното платно пред градински център, пуснал аварийните светлини и оставил ключа за запалване в контактното табло на автомобила, както и два мобилни телефона. Със съпругата си влезли да разгледат цветята.  В това време зад фолксвагена рязко спрял Анатолий Н. с откраднатия от него „Сузуки Витара“. Той слязъл и решил да отнеме колата, защото видял ключа на контактното табло. Анатолий Н. изоставил първата открадната кола и с втория автомобил потеглил в посока към Пловдив.

Движейки се по ул. „Васил Левски“ пасатът угаснал, защото свършило горивото му. Анатолий Н. слязъл, изоставил го, но взел двата мобилни телефони. Единия продал на неустановено лице, а втория използвал за себе си. На 17 април 2015 г., когато е задържан, е предал доброволно мобилния телефон в полицията.

Анатолий Н. се признава за виновен. В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнавани и настъпили общественоопасни последици.

Бургазлията е с мярка „задържане под стража“ и се намира в пловдивския затвор.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама