Лидерът на БСП в Стара Загора няма да подава оставка

12:07, 04 ное 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общинския съвет на БСП в Стара Загора Валентина Бонева няма да подава оставка, заради лошите резултати от местните избори. По думите й решение за оставка трябва да се вземе спокойно и отчитайки мнението на коалиционните партньори.

Бонева потвърди, че четирима от ръководството на партията в Града на липите са депозирали оставките си. Това са членовете на Изпълнителното бюро: Марияна Пенчева, Иван Върляков и Диана Михалева, както и зам.-председателят на БСП  Борис Боричев.

„Това е дълбоко личен акт, мисля, че беше направено като оценка и поемане на отговорност, както и болка от лошия резултат. Не смятам, че точно тези хора, трябва да носят отговорност затова”, коментира още Бонева.

Тя отчете слабите резулатати на местната коалиция „БСП лява България – за Стара Загора”  и посочи като извод слабостта на партийните структури, които не са се възстановили от пораженията, които нанесло управлението на БСП.

Отчетено бе, че от управляващата партия ГЕРБ упражнявали натиск върху хората. Като лош знак определи Бонева факта, че кандидатът за кмет д-р Стефан Шишков не е бил избран за общински съветник, заради пренареждането на листата от преференциите.

„Острана на БСП в Стара Загора ръката към АБВ е протегната още от декември м. г. До момента не е получена ответна реакция”, отговори Бонева на въпрос за бъдеща коалиция с партията на Първанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама