Детска градина ще се грижи за площадка на Шуменското плато

12:07, 04 ное 15 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаниците на ЦДГ “Конче вихрогонче” станаха стопани на площадка “Слънце” на Природен парк “Шуменското плато”. Така малчуганите и техните родители вече ще се грижат за чистотата на терена и състоянието на съоръженията.

Децата получиха договор за сътрудничество между детската градина и ръководството на природния парк лично от неговия директор Сашо Кунев. За тържествения момент малчуганите бяха подготвили песни и стихотворения, които изпълниха.

ЦДГ “Конче вихрогонче” е първата, която се отзовава на инициативата на директора на Природния парк “Шуменско плато” детски и учебни заведения, фирми да поемат грижата за обекти и заслони там. Експертите от парка се похвалиха, че вече има много желаещи училища, детски градини и фирми, които са заявили желание да се включат в инициативата.

За да докажат желанието си да се грижат за площадката малчуганите запретнаха ръкави и почистиха тревната площ около детските съоръжения за игра. После направиха разходка в горския лабиринт и посетиха залата, където се запознаха с обитателите на гората. От ръководството на парка те получиха подаръци – детски туристически раници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама