Полицаите в Пловдив отново излязоха на протест (снимки и видео)

12:17, 04 ное 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаите в Пловдив излязоха на нов протест днес, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg. Близо 200 служители на реда се събраха в обедната си почивка пред сградата на Областната дирекция на МВР, за да изразят несъгласие с орязване на социалните придобивки в сектора.

"Нямаме информация за постигнато споразумение на срещата с премиера Бойко Борисов в София днес", заяви Атанас Тафков, представител на един от полицейските синдикати. По думите му пловдивските полицаи ще изчакат до 14 часа, след което ще решат какви действия ще предприемат по-нататък.

Тавков поясни, че остава готовността на пловдивските служители да се включат в националния протест в София на 8 ноември. Той бе категоричен, че полицаите не се борят за запазване на социални привилегии, а за компенсации, които се полагат на всички в системата.

На въпрос, законно ли е било затварянето на кръстовището при Чифте баня по време на вчерашния протест на полицаите, Тавков отговори, че решението е било спонтанно и поясни, че за подобни събития има уведомителен режим.

Припомняме, че снощи служители от всички районни управления в Града под тепетата протестираха, блокирайки възловото кръстовище на Чифте баня. Те бяха категорични, че ще изразяват недоволството си всеки ден от 12 и 17,30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама