Полицаи от Плевен с готовност за националната стачка в София

12:34, 04 ное 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Солидна група служители на сектор „Сигурност“ от Плевен ще участват в националния протест, който се подготвя за тази неделя в София. Това разкриха огорчени от предвижданите бюджетни промени служители на местното подразделение към вътрешното министерство.

„Надяваме се здравият разум да надделее и да не се стига до по-голямо нагнетяване на напрежението сред нас. Истината е, че намаляването на доходите ни с около 100 лева месечно започна още преди около година, но сега чашата наистина преля“, коментираха пред репортер на Топновини.

Думите им бяха потвърдени косвено от комисар Валери Петков, началник „Координационно-информационна дейност”, който преди това даде съвместна пресконференция с представители на прокуратурата на тема "Избори 2015".

„Всеки взема подобно решение съобразно своите възможности и новите реалности. „Лавината“ от напуснали започна още през пролетта на 2015-а година, заради новия кодекс за социалното осигуряване, според който бяха заложени възможности за всички с право на пенсия до края 2015 година, да останат на работа за още три години. Мнозина се възползваха от своите права, като голяма част от навършилите години за пенсия подадоха документи с молба за оставане на работа“, отговори на журналистическите въпроси комисар Петков.

Припомняме, че тази вечер се очакват първите протестни действия на плевенските полицаи. Според официално огласеното, те ще се състоят на първокласния път София – Русе в района на КАТ, от 18:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама