Повторно преброяване на преференциите поискаха от ДБГ в пловдивския район "Западен"

13:06, 04 ное 15 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За повторно преброяване на преференциите за Местна коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно" настояват от ръководството на Движение България на гражданите в пловдивския район "Западен".

Лидерът на политическата сила в района и кандидат за общински съветник Атанас Бояджиев внесе жалба в Общинската избирателна комисия в Пловдив.

В нея той посочва, че преференциите за кандидатите от листата на коалицията са преброени некоректно, а това е дало отражение върху обективния резултат. Според него 5124 бюлетини са записани без преференции.

"Считаме, че те просто не са разнесени на кандидатите от нашата листа. За да отпаднат съмненията за манипулации на изборите в Пловдив, настояваме за повторно преброяване", коментира той.

По думите на Бояджиев основание за това искане са и множеството корекции в избирателните протоколи. От структурата на ДБГ в "Западен" настояват за повторно преброяване на преференциите и заради множеството различия между протоколите, подписани, подпечатани и предоставени от застъпниците  в изборния ден, с протоколите, обявени в ОИК и публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

"Необективните резултати на практика лишават хората от правото на свободен избор и ги обезверяват. Това е една от причините на всеки следващи избори гласоподавателите прогресивно да намаляват", категорични са от Движение България на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама