Без ефективна присъда за купуване на гласове в Плевен

13:31, 04 ное 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента в Плевен няма издадена ефективна присъда „затвор“ за купуване на гласове по време на Местни избори 2015. Това съобщи за Топновини административният ръководител на Районна прокуратура – Плевен Владимир Николов и допълни, че четирима са получили т. нар. „условна присъда“, а в момента се работи по пети случай.

"Разбира се, законът предвижда и ефективна присъда за подобно деяние. На предишни избори имаме лице, което бе осъдено буквално в рамките на часове, което лице вече изтърпя наложеното му наказание "лишаване от свобода" в затвора в Плевен - припомни прокурор Николов - При вземане на решение се преценяват редица фактори, всички смекчаващи и утежняващи вината обстоятелства"

Владимир Николов обясни, че тежестта на присъдата зависи от личностните характеристики на обвиняемите, имали ли са противозаконни прояви до момента, били ли са осъждани, дали съдействат на органите при разследването. Ако лицето има предходно съдебно минало с преценка за висока обществена опасност, почти сигурно е, че ще търпи ефективна присъда в затворническо заведение.

Магистратът уточни, че всички осъдени на последните избори, са получили максималния размер на предвидените от закона наказания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама