Районна прокуратура-Карлово, образува досъдебно производство за буса с имигрантите

13:33, 04 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досъдебно производство срещу неизвестен извършител образува Районна прокуратура–Карлово, във връзка със снощната катастрофа на пътя Калофер-Карлово.

То е за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават през страната в нарушение на закона, като деянието е спрямо лица, ненавършили 16-годишна възраст и спрямо повече от едно лице.

Припомняме, че вчера около 16 ч. на главния път край Калофер в посока София лекотоварен автомобил "Фиат Дукато" със софийска регистрация катастрофира.

След подаден сигнал на 112 на място са пристигнали екипите на РУ на МВР-Карлово, и на Спешна помощ. Оказало се, че бусът превозва 36 нелегални имигранти без документи - мъже и непълнолетни момчета.

Шофьорът трафикант е избягал от местопрестъплението и в момента се издирва.

Петима от превозваните са пострадали леко, откарани са в болница в Пловдив и след преглед са освободени.

Чуждите граждани са били разпитани от разследващи полицаи от РУ на МВР-Карлово. Установено е, че са от Афганистан. В момента се провеждат разпити пред съдии от Районен съд-Карлово.

От свидетелски показания става ясно, че незаконно пребиваващите у нас афганистанци са преминали българо-турската граница на 2 срещу 3 ноември през гориста местност. Целта им и била да стигнат до границата ни със Сърбия и оттам до Дания, Белгия и Скандинавските страни.

Нелегалните имигранти ще бъдат насочени за настаняване в бежански центрове, след като приключат следствените действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама