Бой и арести по изборите в Пелишат

14:12, 04 ное 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Емблематичен случай на хулиганско нахлуване в избирателната секция на знаковото плевенско село Пелишат, е имало по време на първия тур от Местни избори 2015, съобщиха от ОДМВР-Плевен на пресконференция днес.

На срещата присъстваха заместник-директорът на областната дирекция комисар Стоян Стоянов, шефа на "КИАД" комисар Валери Петков, заместник-окръжния прокурор Иво Йолов, районния прокурор Владимир Николов и говорителят на държавното обвинение прокурор Добринка Матеева.

При случая в Пелишат, две лица нахлуват в избирателната секция. Под видимото въздействие на алкохол извършват поредица от хулигански и непристойни действия, с което възпрепятстват работата на комисията. След подаване на сигнал нападателите са арестувани, образувано е незабавно производство. И двамата получават условни присъди и пробация, а на единия са присъдени и 150 часа общественополезен труд, защото вече е бил осъждан.

На пресконференцията стана ясно още, че по време на местните избори в областта са подадени рекорден брой сигнали за различни по вид нарушения - 115, уточни комисар Валери Петков. По тях са образувани 9 досъдебни производства, четирима вече са с издадени присъди, работи се по още един случай, а едно производство е прекратено.

Районният прокурор Владимир Николов уточни, че общият брой на преписките за изборите възлиза на 90. Заместник-окръжният прокурор Иво Йолов допълни, че има четирима осъдени за купуване на гласове. На единия е наложена и парична глоба в размер на 10 000 лева, а двама са лишени от право да заемат обществени длъжности в продължение на три години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама