Д-р Душо Гавазов: Ще утроим постигнатото в Мъглиж

14:26, 04 ное 15 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нашата задача през новия мандат ще е да удвоим и утроим постигнатото при досегашното управление на кмета Господин Господинов. Ще вървим във вярната и позитивната посока, за да се превърне община Мъглиж в европейска община”, каза днес д-р Душо Гавазов, общински председател на партия ГЕРБ в Мъглиж и зам.-кмет на Общината.

Той благодари на избирателите, които са дали на кмета и екипа му много голям кредит на доверие и обеща, че ще работят отговорно за просперитета на Общината.

Душо Гавазов обяви и крайните резултати от местните избори. Господин Господинов печели убедително кметския пост с 2834 гласа. Досегашният председател на Общинския съвет и бивш кмет Младен Чернаков е спечелил твърде малка част от гласовете. „Това е цената на предателството, този човек смени три партии”, коментира Гавазов.

ГЕРБ постига и пълна победа в изборите за кметове на населени места. От  7 села в общината ГЕРБ печели в шест, а в седмото подкрепя кмета на АБВ.

Пълно мнозинство ще има и в Общинския съвет, където от 17 членове, 10 са от ГЕРБ, четири от НДСВ, двама от БСП и един от ДПС.

Гавазов спомена и черния пиар, воден срещу тях по време на кампанията, но това не им е попречило да победят категорично в битката за местната власт.

„Бъдещото развитие на Мъглиж минава 85% през активно участие в европейски програми и фондове. Това е единствената опция, защото общинският бюджет е малък и не стига”, категоричен бе Душо Гавазов. Той повтори, че веруюто на екипа на Господинов остава активната работа по европейски програми, привличане на разумни инвестиции и подпомагане на социално слаби  граждани. 

„През новия програмен период ще хванем първия вагон на първия влак за европейско финансиране”,  обясни Гавазов. Основните приоритети на общината ще са пътната инфраструктура, видеонаблюдението, уличната мрежа и др. Ще се кандидатства активно с проекти по Програмата за развитие на селските райони. „Ще бъде направена банята в село Ягода, нещо, което хората там чакат от години, ще се развие и инфраструктурата покрай нея”, обеща Гавазов. По думите му в община Мъглиж може да се усвоят около 30 млн. лв. за инфраструктура. „Длъжни сме да поставим новото начало на община Мъглиж и след четири години, тя да се самоиздържа”, поясни Гавазов.

Новият стар кмет Господин Господинов благодари за доверието, което са му гласували избирателите и обеща, че няма да ги разочарова. Той акцентува върху екипността на работа в общината и обяви, че неговият остава без промени.

„С кмета Господинов сме имунизирани по няколко пъти от властови залитания. Такива не е имало, няма и как да има”, категоричен бе  Душо Гавазов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама