Представиха резултатите от "Общи действия за предотвратяване на екологични катастрофи"

14:33, 04 ное 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес се състоя заключителна пресконференция по проект „Общи действия за предотвратяване на екологични катастрофи“, по който партньори са Национална администрация по водите и мелиорациите на Румъния, НПО „Еколинкс ГСУПРООС“ гр. Русе и Фондация за демокрация, култура и свобода – клон Кълъраш.

Заместник областният управител на Русе Явор Янчев, откри пресконференцията, като изрази искрената си удовлетвореност от обстоятелството, че именно град Русе е домакин на финалното събитие по съвместния проект.

Екипът по проекта представи накратко заложените цели и постигнатите резултати, местата, обект на мониторинг, архитектурата на Информационната система и нейните компоненти, логическа и функционална структура, основни софтуерни компоненти. Проведена бе и демонстрация на приложението на вътрешния уеб портал за управление, мониторинг и докладване, както и на външния уеб портал за публично представяне на доклади.

Коментар направиха Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ и комисар Димитър Павлов – директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе. Те подчертаха екзистенциалното значение на реализирания проект за общата българо-румънска граница, допринасящ за устойчивостта и надграждането на постигнатите по него резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама