КНСБ: Въпреки обещанията на премиера, довечера ще има полицейски протест

15:05, 04 ное 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Довечера ще има протест на служителите в сектор „Сигурност“, въпреки обещанията на премиера. КНСБ ще се включи в организираните протестни действия, но не в кампаниите, каквито бяха блокадите на ключови пътни артерии снощи. Това каза на извънредна пресконференция вицепремиерът на КНСБ Валентин Никифоров, цитиран от БНР.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов отстъпи пред служителите в МВР, като заяви, че няма да бъдат орязани нито добавките, нито броят на заплатите за прослужено време. Реформата ще засегне само новопостъпилите, като вместо при пенсиониране да получaват 20 заплати, те ще взимат 10.

Въпреки това от КНСБ заявиха, че и орязването на социалните придобивки за новопостъпилите служители в силовите ведомства е неприемливо. Валентин Никифоров поиска промените, записани в преходните и заключителни разпоредби, да бъдат оттеглени, а не променяни, както обеща по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

"Работещите в сектор "Сигурност", трябва да имат своята лична сигурност да бъдещето си ида бъдещето на семействата им, защото, днес дискутирахме, много хора са си правили сметките и разчетите на това, което ще получават и са изтеглили кредити, други са се надявали на различните обезщетения в такива размери", каза той.

"Не може фискалните проблеми да се решават за сметка на социалните придобивки и отнемането на класове на служители в определени сектори", допълни другият вицепрезидент Чавдар Христов и предупреди, че „който пипа власт, пада от власт“

.Синдикатите ще настояват за съкращаване на администрация в силовите ведомства и назначаване на повече хора, които да работят на терен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама