Служители на МВР в Разград затвориха кръговото движение в областния град

15:23, 04 ное 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 100 служители на МВР в Разград протестираха днес в обедната си почивка, като блокираха кръговото кръстовище в областния град . В протеста се включиха и полицаи от Кубрат, Лозница и Исперих. Те изразиха недоволството си срещу обсъжданите промени, отнасящи се за социалните придобивки на работещите в сектора. Председателят на полицейското синдикално дружество Добрин Дочев заяви, че протестите им ще продължат до удовлетворяване на исканията им. Той подчерта, че тази вечер от 17.30 часа, след като приключи работното им време ще блокират главния път Русе-Варна.

При протестиращите в Разград пристигна директорът на ОД на МВР комисар Ивайло Йовчев. Той помоли протестиращите полицаи да освободят движението и да не пречат на гражданите.

„Никой няма право да отнеме възможността да си изразите мнението и вашата тревога, но ако искате тези действия, които предприемате да бъдат ефективни и да дадат знак, би следвало да спазвате правата на гражданите”, каза той. Въпреки молбата му обаче полицаите продължиха да стоят на пешеходните линии. 

Комисар Йовчев заяви, че през последните няколко дни са подадени около 10 молби за напускане от действащи полицаи.

„Това са все качествени полицаи, които не ми се иска  да напускат системата”, коментира  той. Йовчев отбеляза, че искрено се надява, вследствие на развитие на нещата тези молби да бъдат оттеглени, защото по думите му за дирекция като разградската всеки един служител е важен и напускането им ще затрудни работата на дирекцията.

Той добави, че е съпричастен към тревогите на своите служители, че техните болки и притеснения са и негови, но няма да изрази позиция, тъй като е и представител на ръководството на министерството и не може да не се съобрази с това си качество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама