Атанас Тафков: МВР е най-реформираното и най-нереформираното министерство

15:28, 04 ное 15 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"През всичките години на прехода МВР става най-реформираното и в същото време най-нереформираното министерство." Това коментира на днешния протест на полицаите в Пловдив Атанас Тафков от Синдикалната федерация на служителите на МВР.

По думите му промените, които бяха внесени в Министерския съвет на 30 октомври и които станаха повод за полицейските протести, по никакъв начин не са били обсъждани със синдикалните организации и не е имало никаква предварителна информация за това, което е набелязано като мерки.

"Всички колеги се събират на протест спонтанно. Това, което искаме, е отмяна на текстовете, с които се отнемат компенсациите на служителите на МВР, МО, ДАНС и на Главно управление на местата за лишаване от свобода. Става въпрос за компенсации, а не за привилегии, предвид естеството на работа на всички тези служители", каза Тафков.

Той бе категоричен, че социалните придобивки в системата трябва да се запазят за всички служители, включително и за новопостъпилите. "Не виждам стимул как млади хора, образовани, с желание за кариерно развитие, ще започнат работа в МВР", каза Тафков.

Полицаите протестират в обедната си почивка, припомни той. И допълни, че се надява да няма наказани, както се закани главният секретар на МВР по-рано днес. "Ако има наказани, съществуват достатъчно правни механизми за защита на полицейските служители", категоричен бе Тафков. Той отново потвърди, че по неофициални данни в Пловдив има подадени над 150 заявления за напускане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама