Варненските полицаи спират с блокадите, излизат на мирен протест

15:37, 04 ное 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мирен протест без блокада на пътни артерии готвят за тази вечер варненските полицаи. Това съобщи за Topnovini.bg синдикалистът Цветан Банков. По думите му неговите колеги са осмислили снощното си поведение и сами окачествяват случилото се като "състояние на афект”.

"Осъзнаваме, че протестът вчера, при който във Варна бе блокиран Аспаруховият мост, не е съобразен със законите на страната. Полицаите бяха в състояние на афект, което не е най-подходящото поведение в случая”, подчерта Банков в коментар на информацията, че предстоят административни наказания за униформените, които блокираха важни пътни артерии в страната.

Все още не е съвсем ясна организацията на днешната демонстрация, която ще се проведе в района на мол "Двете кули", но категорично няма да се стигне до затрудняване на движението по булевард "Владислав Варненчик”, увери синдикалистът. Началният час на проявата, която цели да защити трудовите права на служителите на МВР от всички подразделения, остава непроменен – 18 часа. Очаква се в мирната демонстрация да се включат над 200 униформени.

Във вторник, 3 ноември, около 20:30 часа, движението по Аспаруховия мост във Варна бе блокирано от протестиращи полицаи. За около час двете платна бяха пълни с чакащи да продължат пътя си автомобили. Блокадата, която възмути гражданите, бе вдигната след намесата на шефа на Охранителната полиция във Варна - комисар Никола Панчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама