БСП-София официално поиска касиране на изборите в столицата

16:32, 04 ное 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичното БСП внесе жалба за цялостно касиране на изборите за кмет на столицата и за общински съветници. Жалбата беше входирана от председателят на местната организация Калоян Паргов и кандидат кметът на левицата за София -Михаил Мирчев.

"Още след първия тур обявихме, че ще внесем жалба за цялостно касиране на изборите за кмет на София и за общински съветници. Основание за това ни дават близо 80% от протоколите, които са поправяни и преправяни в изборната нощ в ужаса на "Арена Армеец", каза Паргов.

Той подчерта, че в много от протоколите има поставени под изискуемия минимум подписи, които удостоверяват направените корекции в числата в тях.

"Целият този хаос в "Арена Армеец" беше умишлено създаден. Целта беше да може да се повтори 2011 година, когато някой с чувалено мнозинство донесе победата на управляващите", каза още той и допълни, че вотът на софиянци е бил "жестоко манипулиран".

Според него няма нищо случайно от всичко, станало на 25-и октомври - от липсата на информация за избирателната активност, през данните от екзитполовете до пълната манипулация в "Арена Армеец". Паргов посочи, че сега е моментът, в който българският съд има възможност да покаже, че е справедлив и независим.

"Ние приемаме загубата. Но в момента каквито и анализи да правим, ще бъдат фалшиви, защото ще са на базата на фалшиви резултати, каза той. - Това е проблемът. И той подкопава демокрацията. Подкопава демократичния избор и правото на вот на всеки български гражданин", каза още той.

Предстои ОИК- София в тридневен срок да препрати жалбата и преписката към нея в Административния съд. Той трябва да се произнесе по случая до 14 дни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама