Клетва положиха местните управници на общините Смядово и Върбица

17:11, 04 ное 15 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраните кметове на общините Смядово и Върбица, екипите им, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва днес. Това стана на тържествени сесии в общинските центрове.

Бяха избрани и председатели на местните парламенти в двете общини. С девет от общо 13 гласа председателското място в Смядово е за Борислав Борисов от ПП ГЕРБ.

На първата тържествена сесия в Смядово присъства областният управител на Шумен Донка Иванова. Тя пожела на местната власт и кмета Иванка Петрова, която убедително спечели втори мандат, спорна работа за просперитет на общината и гражданите.

Иванка Петрова благодари на жителите на община Смядово за гласуваното доверие и увери, че с пълна сила ще продължи да работи за благото на общината.

Стоянка Кайкова – най-възрастният съветник в местният парламент в Смядово по традиция председателстваше тържествената сесия.

Удостоверенията си за избор общинските съветници получиха от председателят на ОИК-Смядово Йорданка Жечева.

Също днес на първа тържествена сесия клетва положиха кметът на община Върбица Мердин Байрям, общинските съветници и кметовете на кметства.

За председател на местния парламент в най-южната община на област Шумен с 12 от 17 гласа бе избран Кадир Хасан.

Гост на събитието бе заместник областния управител Петко Шаренков, който пожела успешна работа в полза на хората на местната власт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама