Иван Тотев: Ще подкрепим кандидат на "Съюз за Пловдив" за председател на ОбС в Пловдив

17:31, 04 ное 15 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групата общински съветници от ГЕРБ ще подкрепи кандидата на "Съюз за Пловдив" за председател на Общинския съвет (ОбС), съобщи кметът Иван Тотев. Макар че той не назова конкретно име, няма съмнение, че кандидатът ще е Дани Каназирева. Преди утрешната учредителна сесия на местния парламент, на която ще бъде избран председател, са проведени консултации с всички представени в ОбС партии с изключение на НФСБ на Славчо Атанасов, уточни Тотев.

ГЕРБ получава пълна подкрепа от съветниците на традиционните си съюзници от Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и "Кауза Пловдив", каза още новият стар кмет на Пловдив. Той обяви, че водачът на листата на "Кауза Пловдив", който бе и кандидат-кмет на район "Централен" Георги Титюков, ще се завърне в Община Пловдив като зам.-кмет по спорт и младежки дейности.

Подкрепа за ГЕРБ са заявили и от "Съюз за Пловдив", чийто представител Вихра Ерамян ще бъде председател на комисията по образование в Общинския съвет. В разговорите е постигнато съгласие от "Съюз за Пловдив" да подкрепят председатели на всички комисии и трима зам.-председатели от ГЕРБ.

При срещата с ВМРО - единствената партия, която спечели районен кмет в лицето на Борислав Инчев в "Южен", е коментирана работата на районната администрация, уточни Тотев. Той бе категоричен, че Инчев може да постигне резултати в района си след съответната подкрепа от Общинския съвет и Община Пловдив.

От ГЕРБ са предложили на БСП зам.-председателските места в 5 от комисиите, като досегашните 11 комисии ще бъдат редуцирани до 10, за да може социалистите да имат представители във всички (общинските съветници имат право да членуват в до 2 комисии, б.а.).

Днес в 15 часа е проведена и среща с коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно", на която според Тотев не са били изразени различия във визията за управлeнието на града. От ГЕРБ са предложили Здравко Димитров да стане областен управител на Пловдив. От коалицията обаче са поискали подкрепа за техен кандидат за председател на ОбС. Реформаторите ще участват в утрешния избор със собствена номинация, която обаче няма да бъде подкрепена от ГЕРБ.

"За нас всички емоции от изборната нощ приключиха с обявяването на резултатите от ЦИК. Всеки ще си направи собствен анализ на това какво се е случило и изговорило в предизборната кампания. Оттук нататък всички теми, които обсъдихме и ще обсъждаме с всички партии, са свързани само с предстоящия мандат до 2019 г.", категоричен бе Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама