Оставиха в ареста мъжа от Исперих, обвинен в изнасилване на малолетно момиче

17:36, 04 ное 15 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Разград постанови постоянна мярка, задържане под стража” за 70-годишния Зехти Юнуз от Исперих. Срещу него е повдигнато обвинение за изнасилване на малолетно момиче.

На 31 октомври срещу 1 ноември, обвиняемият е срещнал на улица в Исперих 12-годишното момиче. Детето е избягало от дом, в който се отглежда, за да види майка си,която живеела в село Малък Поровец. Зехти Юнуз издърпал в колата си детето и го отвел в дома си, където го изнасилил. На следващия ден мъжът й дал 9 лева с уговорката да не казва на никого и тя напуснала дома му.

На сутринта момичето си тръгнало и отишло на автобусна спирка, където го видял негов познат и го върнал в социалния дом, където разказало за инцидента на служител от дома.

Окръжният прокурор обясни, че съдебно-медицинска експертиза доказва, че в периода, за който момичето разказва, е имало полов акт, пострадалата е извършила и разпознаване на извършителя.

Според съда от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение , че обвиняемият Юнуз е извършител на престъплението. Това са показанията на малолетното момиче, разпознаването, показанията на свидетеля и служителите в дома, в който се отглежда. Освен това съдът намира, че е налице опасност той да се укрие, както и да въздейства на свидетелката.

Защитата на обвиняемия настояваше той да бъде пуснат под гаранция, тъй като съдействал на разследването, а и заради здравословното му състояние и за това, че се грижи за внучката и болната си съпруга.

Пред съда 70-годишният мъж отрече да е извършител на престъплението и поиска по-лека мярка за неотклонение. Той заяви, че няма вина и казаното от прокурора по делото не отговаря на истината. Пред съда той заяви още, че е трудолюбив човек и някой му прави номер. Той обясни още, че колата му не излизала от двора няколко дни, тъй като синът му бил пристигнал от София, и спрял своята кола пред неговата.

Съдът обаче му наложи постоянен арест.

Мярката може да бъде обжалвана и протестирана пред Варненския апелативен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама