Стотици полицаи блокираха изхода на Варна (видео)

18:24, 04 ное 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 250 служители от различни поделения на МВР във Варна се събраха на мирен протест до мол "Двете кули", който според предварителните планове трябва да прерасне в шествие. Множеството има намерение да стигне до центъра на града, като демонстрантите обещаха да не блокират автомобилното движение. Служителите на МВР не са сами. С тях са и колегите им от Министерството на правосъдието и Министерството на отбраната. В знак на несъгласие срещу готвените законови промени, които ще орежат значително социалните придобивки и привилегии на служителите на реда, те са залепили на връхните си дрехи протестни стикери.

Въпреки обещанията на протестиращите, че няма да блокират кръстовища, това не се случи. Множеството заварди бул. "Владислав Варненчик". Кордон от протестиращи е застанал на пешеходната пътека и не допуска автомобилите да продължат по пътя си. Блокирани са всички пътни платна на кръстовището на бул. "Република" с "Владислав Варненчик" .

Васил Василев от КТ "Подкрепа" Варна, обясни че множеството от протестиращи, което достигна 500 души, не е блокирало движението на автомобили, а прави флашмоб. Недоволните преминават по няколко пъти по пешеходните пътеки и съгласно закона автомобилите трябва да ги изчакат. Това упражнение продължи около половин час.

След това движението бе освободено, а демонстрантите застанаха на тротоарите. Докато някои чоплеха семки, други се разотидоха. За да потушат напрежението, на мястото се озоваха шефът на охранителна полиция - комисар Никола Панчев, и началникът на пожарната Тихомир Тотев.

Информационно-аналитичен репортаж от протеста можете да прочетете ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама