Полицаи в Хасково: Мачкат ни, репресират ни /обновена/ /аудио/

18:25, 04 ное 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„От високо място в държавата искат да ни смачкат. С нас правят репресия“. Това завиха пред Topnovini.bg полицаи, които втора вечер протестират.

Пред РПУ – Хасково се събраха над 100 души. С включени сирени на автомобилите си те обиколиха града, тръгвайки към магистрала „Марица“ обаче се отказаха да я блокират и тръгнаха по пътя Хасково - Димитровград. Опашката е от около 5 км. Личните коли на служителите на МВР се движат с 20 км в час.

По-рано през деня гранични полицаи от Свиленград блокираха аутобана.

Недоволните обясниха, че неофициално са разбрали, че всички техни колеги, които са си подали заявленията за напускане вчера и днес до 10 часа ще бъдат освободени, което отново е нарушение на трудовото законодателство. По закон всеки, който подаде молба за напускане има един месец да размисли.

Недоволните са категорични, че няма да отстъпят от исканията си. "Искаме да защитим не само нашите интереси, но и на тези, които идват след нас”, казаха полицаи от Димитровград. 

Днес пък дори премиерът Бойко Борисов заяви, че се орязват привилегиите на полицаи и пожарникари.

Гневът на служителите от МВР ще бъде демонстриран с още по-мащабни протести през почивните дни. Граничарите обмислят да затворят границата с Турция и Гърция.

Близо 200 служители на Гранична полиция и дирекция Миграция се събраха днес пред управлението в Свиленград. В протестите участва и Съдебна полиция.

В прикачения звуков файл може да чуете недоволството на полицаите от Хасковска област

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама