Полицаите отново блокираха кръстовището на "Орлов мост" (обновена) (снимки)

18:28, 04 ное 15 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Минути след 18 ч. протестиращи служители на МВР в София отново блокираха "Орлов мост", предаде репортер на София Topnovini.bg. Отново в час пик за столицата и отново без протестът да е обявен.

При протестиращите е директорът на СДВР Младен Маринов.

Движението през възловото кръстовище е напълно спряно и се образуват огромни колони от автомобили. Градският транспорт също е затруднен и принуден да завива надясно и да се връща обратно по "Цариградско шосе". Задръстването е огромно и колоните от автомобили се простират поне до "Алея Яворов".

Единствено линейките, дори без звукова сигнализация, са пускани да преминават безпрепятствено.

Близо час след началото на блокадата Борислав Муеров, шеф на "Охранителна полиция", призова протестиращите да освободят пътното платно и да се приберат на тротоара и да спазват Закона за събранията, митингите и манифестациите. Недоволните служители на реда, обаче, отказват да се подчинят и продължават да стоят на платното.

Засега движението пред Ректората протича нормално.

От полицейските синдикати официално съобщават само за планирана демонстрация на кръстовището на ул. "Тодор Каблешков" и булевард "Цар Борис III" до автогарата в кв. "Овча купел", която е започнала в 18.00 часа.

По-рано днес от Столична община казаха за София Topnovini.bg, че единственият позволен протест е този на полицейските синдикати на автогара „Овча купел“. 

Кръстовището на булевардите "Овча купел", "Цар Борис III" и ул. "Тодор Каблешков" е вече блокирано от около 100 служители на МВР и практически затвориха един от основните изходи на София в посока Перник.

Час по-късно движението по "Цар Борис III" бе пуснато и регламентираният протест на полицейските синдикати приключи.

По-рано днес на езерото "Ариана" също имаше събиране на полицаи, които раздаваха карамфили в знак на извинение за причиненото неудобство на столичани снощи. След това шествието пое по булевард "Цар Освободител", блокирайки за кратко движението, спря за малко около Народното събрание и финишира пред сградата на Министерския съвет, където спря трафика за близо час. Тогава недоволните полицаи се заканиха, че блокадите в София ще продължат.

Въпреки че правителството отстъпи пред незаконния им протест и се отказа да орязва наполовина обезщетенията им от 20 заплати при пенсиониране, служителите на МВР в София и цялата страна продължиха с протестите и в сряда, независимо от заканите на ръководството да бъдат дисциплинарно наказани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама