Над 15 служители на ОД на МВР - Русе са подали рапорти за напускане за два дни (допълнена)

19:14, 04 ное 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Между 15 и 17 човека вече са подали рапорти за напускане системата на МВР. Това коментираха техни колеги по време на нов протест пред сградата на русенската полиция срещу заявеното намерение от правителството за орязване на привилегиите на служителите в сектор "Сигурност". 

Над 100 човека се събраха и тази вечер, за да изразят своето несъгласие с идеите на правителството и конкретно финансовия министър Владислав Горанов. Те коментираха, че това реално не е протест, а просто събиране и изразяване на мнение. Началниците им негласно ги подкрепяли, в противен случай са щели да ги помолят да освободят пространството пред сградата. Те заявиха, че вчера не е имало умишлено блокиране на Кръговото, а служителите "просто са пресичали улицата".

Антон Донков, председател на Синдикално дружество 22 при синдикалния алианс „Сигурност“ в МВР, коментира пред медиите, че служителите възразяват предимно срещу орязването на отпуските, премахването на добавките в заплатата за прослужено време, и намаляване на порциона. Според Донков, това ще се отрази фатално на системата на МВР, тъй като се случва изненадващо и без никакви обсъждания. За разлика от вчерашния ден, тази вечер полицаите заявиха, че орязването на заплатите при пенсиониране от 20 на 10 не е толкова голям проблем.

Въпреки уверенията, че няма да се пречи на движението, полицаите отново блокираха Кръговото движение за кратко. Протестът обаче не се пренесе към Дунав мост, каквито призиви се чуха през вчерашния ден. Протест не е имало и в гр. Бяла, като полицаите коментираха, че колегите им сами ще решат как да изразят своето несъгласие с реформите в системата. Те са готови всяка вечер да се събират след работно време за да изразят недоволството си от отношението към тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама