Хиляди полицаи протестираха в Пловдив, подкрепиха ги и военните (снимки и видео)

19:49, 04 ное 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откритото събрание на полицаите пред Областната дирекция на МВР-Пловдив, днес спонтанно прерасна в шествие, което блокира кръстовището на Водната палата за близо половин час.

Към хилядите полицаи, изразяващи недоволството си от орязването на социалните им придобивки, впоследствие се присъединиха и военни от поделенията в Пловдив, Асеновград, Граф Игнатиево и Куклен.

След като се събраха в 17,45 ч. пред Областната дирекция за събрание, част от протестиращите се отделиха и тръгнаха по бул. "Шести септември" в посока Панаира.

В 18,15 ч. служителите на полицията затвориха кръстовището на Водната палата във всички посоки. В този пиков за трафика час за минути се образуваха километрични опашки от спрели автомобили и рейсове на градския транспорт.

Скоро недоволни от престоя си шофьори надуха масово клаксони. Възмутен мъж излезе от автомобила си и каза пред репортера ни, че той пък получавал 450 лв. заплата, а и нямало да вземе 20 заплати при пенсиониране, но не стачкувал и не пречел.

Друг шофьор, представил се като Калин Вътев, риторично попита защо същите тези полицаи миналата седмица не са опазили реда на стадиона на мача " Локо" Пд - "Лудогорец", където е имало бити фенове.

Полицаите, останали пред Областната дирекция, по-късно също се присъединиха към протестиращите на кръговото до панаирния мост.

Към 18 ч. пък пред Военния клуб се събраха около 200 представители на армията, за да изразят подкрепата си към стачкуващите полицаи.

Развявайки националния трибагреник, те преминаха по цялата главна улица и се присъединиха към събралото се множество при Водната палата. Полицаите ги посрещнаха с ръкопляскания и всички започнаха да скандират: "България!". "Там, където коват законите, там ни предадоха", каза екзалтирано представител на военните.

След 15-ина минути протестиращите освободиха кръстовището и движението се възстанови. Те са категорични , че ще продължат да излизат всеки ден по улиците, за да отстояват исканията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама