"Флашмоб" прикри поредния полицейски произвол във Варна (снимки)

20:04, 04 ное 15 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имитация на флашмоб беляза поредния незаконен протест на МВР във Варна, в който се включиха и служители на Министерството на правосъдието. Вървейки на ръба на закона, "органите на реда" се опитаха да докажат, че имали предимство на пешеходните пътеки, независимо че пресичат на червено, а другите участници в движението били длъжни да се съобразяват с тях.

Обявената като мирна демонстрация събра на кръстовището до мол "Двете кули” около 500 униформени и техни роднини, дошли на място, за да изразят публично недоволство от предстоящото орязване на дългогодишни социални придобивки и привилегии на полицаите от всички звена на МВР. Именно 20-те "шапки" пари при пенсия, дългата отпуска и ред други "келепири" са основният мотив на тази категория нашенци да станат пазители на реда.

Твърде напористите протестиращи блокираха кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" с "Република", преминавайки в колона десетки пъти по пешеходните пътеки. Обяснението за образувалата се незаконна блокада, което даде председателят на КТ "Подкрепа” във Варна Васил Василев, че това било флашмоб, се оказа твърде неубедително. Защото не само синдикалистът, но и другите полицейски протестъри са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата, който забранява на пешеходците да пресичат на червен сигнал.

В крайна сметка анонсираната като "мирна демонстрация" се превърна в поредната организирана хулиганска и рекетьорска проява на "пазителите на реда", която възпрепятства за около половин час преминаването на леки и тежкотоварни автомобили на изхода на Варна. Изпълненията на самозабравилите се протестъри под пагон поставиха под сериозно съмнение коректността на полицейските синдикати, които по-рано днес заявиха, че са осъзнали, че блокадите не са най-подходящият начин да изразят своето недоволство и да защитят трудовите си права.

Силно впечатление направи фактът, че веднага след появата на началниците на някои от звената в МВР, редиците на протестиращите бързо оредяха. На място пристигнаха шефът на Охранителна полиция във Варна, комисар Никола Панчев, както и началникът на пожарникарите Тихомир Тотев. От самото начало на демонстрацията там бе и заместник-кметът по сигурността Тодор Иванов.

Поуспокоили страстите след появата на шефовете им, "смелчаците" се накачулиха по тротоарите, където масово започнаха да чоплят слънчоглед, плюейки звучно шлюпките на земята. 

Одобрявате ли протеста на полицаите? Гласувайте ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама