Съдийска брадва спря Димитър Пенчев на Световното по кикбокс

20:46, 04 ное 15 / Спорт 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зверска съдийска брадва и малшанс попречиха на Димитър Пенчев да достигне до медалите на Световното първенство по кикбокс стил лоу кик, порведено в Белград от 24 октомври до 1 ноември. Това разказа пред репортер на Топновини плевенският боец.

„Първата среща играх с представител на Гърция, когото победих категорично. За втората жребият ме изправи срещу Шамил Гаджимусаев от Русия, който е световен и европейски шампион. Направихме много равен мач, не е само мое мнение. Бяхме равни до последно, докато съдията не реши мача, като ми даде официално предупреждение и ми отне точки, които просто нямаше как да върна за 30 секунди“, разказа боецът. Той допълни, че състезанието е било изключително силно, не е имало категория с под 24 участника.

Димитър е син на световния шампион по кикбокс Камен Пенчев, който през 1995 година спечели титлата в Сочи с нокаут на съперник от Русия.

В Белград на лоу кик участва още един плевенчанин – Деян Топалски, който в последно време нашумя с професионалните си участия в ММА лигата и забавното телевизионно шоу „Вип брадър“. За съжаление Деян отпадна още на първата среща.

Световното първенство в Белград бе организирано от най-голямата световна кикбокс организация WAKO и като цяло бе супер успешно за България. Националният отбор бе представен от общо 14 класни състезатели в стиловете К-1, лоу кик, киклайт.

Трима българи се върнаха със световни титли: Александър Петров на 81 кг К-1, Емануил Димитров на 79 кг киклайт контакт и Дюк Нуамеруе също в този стил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама