Втори ден продължават полицейските протести в страната (обобщение)

21:05, 04 ное 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На фона на провалените преговори между политическото ръководство на МВР и синдикатите във ведомството, униформените в страната продължиха да протестират. В някои случаи демонстрациите бяха пред местните дирекции на МВР и районните управления, но на някои места полицаите блокираха пътища, автомагистрали и гранични пунктове.

Въпреки че варненските полицаи обявиха, че ще продължат с мирните протести, но няма да блокират пътища, на вечерния си протест те спряха за около час движението по ключовия за града бул. „Владислав Варненчик“, който е основен изход за магистрала „Хемус“.

Васил Василев от КТ "Подкрепа" Варна, обясни че множеството от протестиращи, което достигна 500 души не е блокирало движението на автомобили, а прави флашмоб. Недоволните преминават по няколко пъти по пешеходните пътеки. 

В Бургас полицейските служители се събраха малко преди 18 ч. На площад „Тройката“ и въпреки увещанията, организираха флашмоб, който спря движението по централния булевард „Христо Ботев“. През деня служителите на затвора към 9 ч. сутринта спряха движението по ул. „Индустриална“ - една от най-натоварените в града и предизвикаха задръствания. 

В Русе недоволни полицейски служители блокираха центъра за около час след 18 ч.

В Пазарджик полицаи и служители на затвора блокираха пътя Пазадржик-Пловдив за повече от час около 18 ч. и предизвикаха задръствания и недоволството на шофьорите. 

В Пловдив около 1000 протестиращи полицаи, пожарникари, служители на затворите се събраха в 17,45 ч. пред Областната дирекция за събрание. Част от протестиращите се отделиха и тръгнаха по бул. "Шести септември" в посока Панаира. В 18,15 ч. служителите на полицията затвориха кръстовището на Водната палата във всички посоки и предизвикаха задръствания. 

Към 18 ч. пък пред Военния клуб се събраха около 200 представители на армията, за да изразят подкрепата си към стачкуващите полицаи. Развявайки националния трибагреник, те преминаха по цялата главна улица и се присъединиха към събралото се множество при Водната палата.   Движението беше пуснато малко преди 19 ч.

В късния следобед полицаите от Свиленград блокираха движението по автомагистрала „Марица“, движейки се бавно в колона с личните си автомобили. Според БГНЕС те са изминали 15-километровото разстояние от Свиленград до Любимец за час и половина и са предизвикали километрична опашка от ТИР-ове и автомобили по международния път.

Полицаите от района на Кирково заплашиха, че ще напуснат работа масово, ако исканията им не бъдат удовлетворени. Около обяд те блокираха международния път за Гърция, макар че нямаха разрешение, и спряха движението за близо половин час. 

В Благоевград над 200 полицаи през деня излязоха на спонтанен протест пред областната дирекция на ведомството и затвориха улицата пред сградата за половин час. Гранични полицаи и колегите им от управленията в Петрич, Сандански и  Гоце Делчев  блокираха  за час движението на граничните пунктове "Кулата" и "Илинден".

През деня полицейски служители от Мадан и Рудозем блокираха основния път, който води през двата града към гръцката граница. Образуваха се километрични колони от автомобили. 

Във Видин служители на МВР, Гранична полиция и Пожарна безопасност спонтанно решиха да затворят входа на града за няколко минути днес около 12.30 часа.

През деня в Шумен стотици служители на МВР излязоха на протест пред сградата на Областната дирекция на ведомството. Освен шуменските полицаи сред протестиращите имаше и представители на униформените от Нови пазар, Каолиново, Велики Преслав. Имаше военни и служители на ареста, които изразиха подкрепа към колегите си от МВР. 

В Разград близо 100 служители на МВР в Разград протестираха в обедната си почивка, като блокираха кръговото кръстовище в областния град . В протеста се включиха и полицаи от Кубрат, Лозница и Исперих. 

В Хасково протестите също бяха в обедната почивка. Около 50-ина полицаи излязоха на протест пред районното полицейско управление в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама