Полицейски флашмоб блокира Ботева отново

21:06, 04 ное 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около стотина протестиращи служители на МВР блокираха движението по ул. "Христо Ботев" на няколко метра от Областната дирекция в града малко след 18:30 часа, видя репортер на Topnovini.bg. Това се случи броени минути след приключването на протеста пред Съдебната палата в Бургас срещу орязването на заплатите и придобивките на МВР, заложено в бюджета за следващата година от Министерството на финансите.

Видимо афектирани, част от протестиращите тръгнаха от площад "Тройката" към Областната дирекция на МВР, като се спряха на пешеходната пътека до детската градина и блокираха пътя. Служителите на реда се разделиха на две групи и в рамките на около двайсетина минути преминаваха през "зебрата". Това наложи абсурдната ситуация - регулировчици да пропускат както колегите си, така и колоните от автомобили.

В опит да овладее положението на място дойде директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Калоян Калоянов, който на няколко пъти призова тълпата от протестъри да освободи пешеходната пътека, за да не създава излишно неудобство на останалите граждани. Гласът му обаче остана като в пустиня и повече от всичко личеше, че никой не желаеше да се подчини на заповедта.

Една част от шофьорите търпеливо изчакваха да бъдат пропуснати от служителите на реда, но имаше и такива, които си изпуснаха нервите и гневно започнаха да надуват клаксони. Други пък видимо се забавляваха на ситуацията, слизаха от колите и вадеха мобилните си устройства, за да снимат случващото се.

Малко преди да приключи импровизираният полицейски флашмоб, наш репортер чу разговор между шефа на полицията и организатора на протеста Петко Чалъков - председател на "Синдикат охрана". Чалъков бе смъмрен от Калоянов затова, че не е успял да овладее протестиращите и се е стигнало до създаването на безредица в най-натоварения часови диапазон. Отговорът на синдикалния лидер пък бе, че не е могъл да предвиди ситуацията, въпреки многобройните призиви подобно нещо да не се случва.

Снощи бургаските полицаи сториха същото, като не пропускаха по улицата да преминават никакви превозни средства, единствено автомобил на Пожарна безопасност успя да пробие блокадата.

Утре в 18:00 часа бургаските униформени отново ще излязат на протест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама