Реформаторите с кандидатура за председател на местния парламент в Благоевград

22:04, 04 ное 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок ще издигнат своя кандидатура за председател на Общинския съвет в Благоевград. За поста на Радослав Тасков ще се бори и Калоян Ханджийски. Това стана ясно на пресконференцията на блока, която се проведе днес.

"Ние ще бъдем конструктивна опозиция в този общински съвет. Ще държим на разписаните в предизборната ни програма ангажименти. Изграждане на паркинг при болницата, ремонт на пътя към Картала, подобряване на инфраструктурата на малките квартали, Благоевград да се развива като ски център, развиване на ИТ сектора и подпомагане навлизането на чужди инвеститори са само част от нещата, за които ще настояваме", обясни новият съветник Давид Сукалински.

Неговият колега Калоян Ханджийски сподели, че изборите са некоректно проведени. Има мърлявщина в протоколите. 90 от 120 са поправяни, а процентът на невалидните бюлетини е 14%.

Реформаторите уточниха, че не са полагали подпис на жалбата за касиране на изборите в Благоевград. Не отрекоха обаче, че ако те се повторят коалицията ще постигне по-високи резултати.

Членовете на РБ в областния център на Пиринско прогнозираха и проблеми за Венцислав Кавазов и Валери Смиленов, които на тези избори са работили против ГЕРБ.

"На кмета няма да му е лесно в този общински съвет", коментира Ханджийски и допълни, че трима общински съветници в този местен парламент е успех при положение, че в предишния са нямали представители. Идеите на блока ще бъдат защитавани от Давид Сукалински, Румяна Кръстева и Калоян Ханджийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама