Ученици от СОУПНЕ в Русе със занятие за евреите като етнос и тяхната култура

06:41, 05 ное 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 5 ноември, от 13:30 часа в Историческия музей ще се проведе занятие с деца от шести клас от СОУПНЕ „Фридрих Шилер” - Русе. Събитието е част от проект BG05/1189 „Страдание и спасение. Паметта за еврейските общности – гарант срещу омразата в обществото”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г., съобщават от РИМ. 

Проектът се реализира от сдружение „Европейски пространства 21” в партньорство с регионалните музеи в Русе, Шумен и Варна. Предвидените дейности насърчават младите хора да осмислят темата за Холокоста през призмата на толерантността и противодействието на омразата – така от сдружението мотивират фокуса на проекта.

Специално за занятието е изработено помагало, чрез което децата ще имат възможността да се запознаят с евреите като етнос и тяхната култура. То ще бъде проведено под ръководството на музейния педагог към Регионален исторически музей – Русе Магдалена Трифонова. Продължителността на проекта е 14 месеца, с очакван финал през месец февруари 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама