Набират средства за лечението на варненски моряк

07:03, 05 ное 15 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт под надслов "Да спасим Иван" набира средства за лечението на моряка Иван Андонов. Той е на 41 години и е капитан на кораб. Има щастлив брак и две прекрасни дъщери – на 11 и 6 години.

Инициативата в подкрепа на Иван, стартирала във фейсбук, е на близки и приятели, които му съдействат да събере нужните средства за скъпа операция в Германия. Те са организизрали и благотворителен концерт, насрочен за 15 ноември от 17 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

На сцената на зала "Конгресна" в подкрепа на Иван ще излязат Орлин Павлов, "Тутурутка", рок група "Бумеранг", солистът на Варненската опера Валерий Георгиев, "Бънджи сингърс", "Стар денс", фолклорна формация "Феномени" и още много изпълнители от морската столица. В концерта ще участва и 11-годишната изпълнителка Моника Парушева. Предвиден е вход от 5 лв., но всеки, който желае, може да дари и по-голяма сума. Организиран е и благотворителен базар, на който ще могат да се закупят книги, играчки и сувенири.

Животът на Иван се преобръща преди 5 години, когато лекарите му съобщават, че страда от изключително рядкото заболяване Шваном (тип В) – тумор на периферните нерви, с необичайно местоположение и размери, които застрашават живота му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама