Поредица от инициативи в Русе по повод Международния ден без тютюнопушене

07:06, 05 ное 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод 19 ноември- Международен ден без тютюн, РЗИ - Русе провежда информационнa кампания с насоченост към различни възрастови и целеви групи с приоритет към деца и млади хора. Партньори в кампанията са Община Русе, РИО Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев”, учебни заведения, БМЧК и други.

През целия период на кампанията  се провеждат образователни лекции с видеопокази на тема „Стоп на тютюневия дим” сред ученици от 10 до 18 г. в русенските училища; Разпространение на здравно- образователни материали сред широката общественост и младите хора в учебни заведения;

Изнесена акция на Консултативния кабинет за отказ от тютюнопушене за мониториране на издишвания въглероден монооксид и карбоксихемоглобина – в Русенски университет ,,Ангел Кънчев” сред студентите от I-ви курс от специалностите „Рехабилитация” и „Кинезитерапия” и сред млади хора в кафе,,VEGA”. 

Днес, 5 ноември, в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов” ще бъде проведена викторина с ученици от 9 клас по повод Международния ден без тютюнопушене, като специални информационни брошури и плакати ще бъдат предоставени на учениците от гимназията, съобщават още организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама